5 juni 2021
16:00

Syrianska FC

Referat: Karlslunds IF FK - Syrianska FC

Dagens seriepremiär mellan Karlslunds IF FK och Syrianska FC slutar 1-3 till gästerna efter att Karlslund reducerar i slutminuterna av matchen genom Christer Lipovac efter att ha spelat med en man mindre sista halvtimmen.

Karlslund ställer upp med följande spelare:
Rasmus Forsell
Carl Ekstrand Hamrén – Helmer Andersson – Konrad Gustafsson (utv. ’61)
Oliver Kåhed (ut ’46) – Dennis Koss (ut ’86) – Pontus Hatula (ut ’66) – Lukas Julher (ut ’46)
Christer Lipovac – Linus Lamu (ut ’90+2) – Jonathan Lundberg

Avbytare:
Oscar Franck, Edvin Tellgren (in ’86), Christopher Alp (in ’46), Sherwan Baderkhan, Linus Engwall (in ’90+2), Abdi Sabriye (in ’46), Filip Höijer (in ’66)

Det är klart övertag Syrianska i inledningen och det tar ungefär en halvtimme innan Karlslund vaknar till. Då har dock Syrianska hunnit tagit ledningen med 0-1 genom en straff, vilket skedde redan i den åttonde minuten. Närmaste reduceringschans har Oliver Kåhed efter fint spel på högerkanten och ett hårt skott som målvakten räddar till hörna. En hörna som Helmer Andersson nickar i överkant av ribban.

0-1 står sig till halvtid och rent chansmässigt är det jämt och sista kvarten jämnas även bollinnehavet och initiativet ut.

Karlslund gör ett par byten i halvtid och matchen är jämn i inledningen av den andra. Tyvärr drar Konrad Gustafsson på sig sitt andra gula kort i den 61:a minuten efter att domaren tycks se en medveten obstruktion på målvakten efter en hörna, vilket inte riktigt alla håller med om på Karlslund Arena. Faktum är att Karlslund får spela med en man mindre i över en halvtimme, inklusive övertid.

Karlslund behöver lyfta fram sina positioner trots en man mindre och det öppnar upp sig för kontringar för gästerna, vilket deras två mål i andra halvleken är frukten av. Innan deras två mål får dock Karlslund straff som läggs av Christer Lipovac men som målvakten räddar.

Lipovac ska dock få lite revansch, om än en liten tröst, då han i sista sekunden putsar till siffrorna till 1-3 efter fint förarbete av Abdi Sabriye och Filip Höijer och där Lipovac får bollen i straffområdet och slår till slut in sin egen stolpretur från nära håll.

Förlust i premiären. Stundtals får vi till bra spel och trots en man mindre står vi upp bra mot Syrianska. Nästa match spelas redan på onsdag då vi möter Motala AIF på bortaplan.

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen
NA: Missad straff och sen reducering – Lipovac i centrum när Karlslund förlorade premiären